Matematik
Eksp. aft. funktionsopgave
14. april 2006 af
eightx2 (Slettet)
I vedproducerende skovbrug er langsigtet planlægning nødvendig, idet f.eks. en bøg fældes når den er 90-120 år.
I en redegørelse fra 1983 skriver skovstyrelsen til miljøministeriet, at arealet af de private bøgeskove er aftaget siden 1930'erne. Styrelsen forventer, at dette areal i fremtiden vil blive reduceret med 0,9% pr. år, hvis udviklingen fra årene før 1983 fortsætter.
I det følgende antages, at skovstyrelsens forudsigelse holder.
Hvor mange procent vil arealet af private bøgeskove være reduceret med i år 2083 sammenlignet med arealet i 1983?
I hvilke år vil arealet af private bøgeskove være halvt så stort som i 1983?
----------
Der er blevet hjulpet til denne opgave før, men jeg kan ikke lige hitte ud af det alligevel.
Det er noget med at man skal få en funktion, der hedder f(x)=0,991^x , men det forstår jeg simpelthen ikke, hvordan man kommer frem til.
Kan nogen hjælpe?
I en redegørelse fra 1983 skriver skovstyrelsen til miljøministeriet, at arealet af de private bøgeskove er aftaget siden 1930'erne. Styrelsen forventer, at dette areal i fremtiden vil blive reduceret med 0,9% pr. år, hvis udviklingen fra årene før 1983 fortsætter.
I det følgende antages, at skovstyrelsens forudsigelse holder.
Hvor mange procent vil arealet af private bøgeskove være reduceret med i år 2083 sammenlignet med arealet i 1983?
I hvilke år vil arealet af private bøgeskove være halvt så stort som i 1983?
----------
Der er blevet hjulpet til denne opgave før, men jeg kan ikke lige hitte ud af det alligevel.
Det er noget med at man skal få en funktion, der hedder f(x)=0,991^x , men det forstår jeg simpelthen ikke, hvordan man kommer frem til.
Kan nogen hjælpe?
Svar #1
14. april 2006 af ibibib (Slettet)
Fremskrivningsfaktoren er
a = 1-0,9% = 1-0,009 = 0,991.
b kan du sætte til 1 eller til 100%
a = 1-0,9% = 1-0,009 = 0,991.
b kan du sætte til 1 eller til 100%
Svar #3
14. april 2006 af eightx2 (Slettet)
Første opgave får jeg til ca. 40,5%.
Den sidste opgave får jeg til år 2059 (altså det er i det år, at arealet er halvt så stort).
Giver dette mening? Jeg synes det lyder som om at der er mere areal skov i 2083 end i 2059.
Den sidste opgave får jeg til år 2059 (altså det er i det år, at arealet er halvt så stort).
Giver dette mening? Jeg synes det lyder som om at der er mere areal skov i 2083 end i 2059.
Svar #4
14. april 2006 af ibibib (Slettet)
Husk at der er 40,5% tilbage i år 2083.
Med andre ord er 59,5% "forsvundet".
Med andre ord er 59,5% "forsvundet".
Skriv et svar til: Eksp. aft. funktionsopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
