Matematik

Integral

14. april 2006 af eightx2 (Slettet)
int( x*cos(x^2) )

Jeg ved det skal give sin(x^2)/2 , men hvordan kommer man frem til det? Jeg får lidt der ligner ved at substituere, men så alligevel ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2006 af Raphson (Slettet)

substituér med t = x^2 og dt = 2x

Svar #2
14. april 2006 af eightx2 (Slettet)

Når jeg integrerer cos(t) får jeg jo -sin(t). Det minus skal vist ikke være der?

Svar #3
14. april 2006 af eightx2 (Slettet)

nej ups, glem det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2006 af Raphson (Slettet)

int(x*cos(x^2))dx´

(1/2)[(sin(t))]

(1/2)*sin(x^2)

integralet af cos er lig sin

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2006 af Duffy

S(x*cos(x^2))dx =


1/2·sin(x^2) + k


- Husk altid integrations-konstanten k ved udregning af ubestemte integraler.



Duffy

Svar #6
14. april 2006 af eightx2 (Slettet)

Yes, enig..
#5, ja, men dette var sådan set et bestemt integral, skrev bare ikke grænserne.

Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.