Kemi
Kemi - protolysegrad?
16. april 2006 af
Jesp (Slettet)
Hey
Vi har fået en opgave for som vi slet ikk har haft noget om.. Jeg har kigget i bogen, for at læse omprotolysegraden for et stof, men synes ikk rigtig der stod hvordan man skulle løse. Opgaven lyder:
I en 0,0500 M vandig oplsøning af myresyre måles pH ved 25 *C til at være 2,54
Jeg fandt en formel som siger
protolysegrad= [H3O]/Cs
Kan man så sige (2,54/0,0500)= 50,8??
Jeg synes ikk den passer rigtigt, på forhånd tak... :)
Vi har fået en opgave for som vi slet ikk har haft noget om.. Jeg har kigget i bogen, for at læse omprotolysegraden for et stof, men synes ikk rigtig der stod hvordan man skulle løse. Opgaven lyder:
I en 0,0500 M vandig oplsøning af myresyre måles pH ved 25 *C til at være 2,54
Jeg fandt en formel som siger
protolysegrad= [H3O]/Cs
Kan man så sige (2,54/0,0500)= 50,8??
Jeg synes ikk den passer rigtigt, på forhånd tak... :)
Svar #1
16. april 2006 af frodo (Slettet)
en protolysegrad på 50???
Det er en overordentlig stærk syre du har fået fat i der!
protolysegraden skal ligge mellem 0 og 1, da det angiver brøkdelen af syre, der er dissocieret.
du går ud fra at [H3O+]=pH, og sådan er det jo ikke, hvordan er nu relationen mellem H+ og pH?
Det er en overordentlig stærk syre du har fået fat i der!
protolysegraden skal ligge mellem 0 og 1, da det angiver brøkdelen af syre, der er dissocieret.
du går ud fra at [H3O+]=pH, og sådan er det jo ikke, hvordan er nu relationen mellem H+ og pH?
Svar #2
16. april 2006 af Jesp (Slettet)
jeg tjekkede lige mine gamle notes, tror godt jeg er med nu, er det ikk bare:
pH=10^-2,54
derfor pH for [H3O+] = 2,884*10^-3
og så bruger jeg min formel som jeg har skrevet #0 og får 0,0577
men jeg forstår ikk hvad du mener i denne her :
hvordan er nu relationen mellem H+ og pH?
pH=10^-2,54
derfor pH for [H3O+] = 2,884*10^-3
og så bruger jeg min formel som jeg har skrevet #0 og får 0,0577
men jeg forstår ikk hvad du mener i denne her :
hvordan er nu relationen mellem H+ og pH?
Svar #3
16. april 2006 af frodo (Slettet)
du har fat i de rigtige tanker, men det er stadigvæk lodret forkert hvad du skriver:
pH=2,54!!
=> [H3O+]=10^(-2,54)
=> alfa=10^(-2,54)/0,0500=0,0577=5,77%
pH=2,54!!
=> [H3O+]=10^(-2,54)
=> alfa=10^(-2,54)/0,0500=0,0577=5,77%
Skriv et svar til: Kemi - protolysegrad?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
