Matematik
mat A-niveau
18. april 2006 af
aztout (Slettet)
har brug for hjælp til opg. 1.028 og 2.008 A niveau matematik
Svar #1
18. april 2006 af Peden (Slettet)
Tillykke, hvad er dit problem med opgaverne? For os der ikke har bogen kunne du jo lige skrive dem ned og poste dem her.
Svar #2
18. april 2006 af Peden (Slettet)
Derudover må du gerne udfylde din profil så det er muligt at se om du går på gymnaiset, htx, HH eller noget helt tredje. Det hjælper faktisk lidt, hvis nu nogen skulle have den omtalte bog.
Svar #3
18. april 2006 af Raphson (Slettet)
Hvis det er de opgaver jeg tror det er, så løses 1.028 ved henholdsvis at sætte x(t) og y(t) lig nul, hvor x(t) = 0 er skæring med y-aksen, og y(t) = 0 er skæring med x-aksen.
Hastighedsvektoren er v(t) = r'(t), og for at finde de punkter, hvor v(t) er parallel med andenaksen, sættes x'(t) = 0, og for at finde punkterne, hvor hastighedsvektoren er parallel med førsteaksen, sættes y'(t) = 0.
I opgave 2.008 er |a| = 3, og vektor b er lig (3/2)*a+â, og arealet af det parallelogram, som vektor a og b udspænder, findes da ved det(a,b), som er lig â * b.
Vinklen mellem vektor a og vektor a-b findes ved cos(v) = (a*(a-b))/(|a|*|a-b|)
Længden af projektionen af vektor a på vektor b findes ved a_b = |a*b|/|b|
Hastighedsvektoren er v(t) = r'(t), og for at finde de punkter, hvor v(t) er parallel med andenaksen, sættes x'(t) = 0, og for at finde punkterne, hvor hastighedsvektoren er parallel med førsteaksen, sættes y'(t) = 0.
I opgave 2.008 er |a| = 3, og vektor b er lig (3/2)*a+â, og arealet af det parallelogram, som vektor a og b udspænder, findes da ved det(a,b), som er lig â * b.
Vinklen mellem vektor a og vektor a-b findes ved cos(v) = (a*(a-b))/(|a|*|a-b|)
Længden af projektionen af vektor a på vektor b findes ved a_b = |a*b|/|b|
Skriv et svar til: mat A-niveau
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
