Fysik
hjælp...
19. april 2006 af
stumpL (Slettet)
I et eksperiment er spændingsfaldet, U, over varmelegemet 3,46V og strømstyrken, I, gennem det 10,91A.
A) beregn effekten, hvormed varmelegemet omsætter elektronisk energi.
mit bud:
P=I*U
P=3,46V*10,91A
P=37,75W
er dette rigtigt?
I et andet eksperiment strømmer der 100,0ml vandmed temp. 40 grader gennem kalorimeteret i løbet af 149,2sek. Massen af det vand, som pr. tid strømmer gennem kalorimeteret, kaldes massestrømmen.
B) Beregn massestrømmen i dette eksperment.
Hvordan skal jeg gøre det??
A) beregn effekten, hvormed varmelegemet omsætter elektronisk energi.
mit bud:
P=I*U
P=3,46V*10,91A
P=37,75W
er dette rigtigt?
I et andet eksperiment strømmer der 100,0ml vandmed temp. 40 grader gennem kalorimeteret i løbet af 149,2sek. Massen af det vand, som pr. tid strømmer gennem kalorimeteret, kaldes massestrømmen.
B) Beregn massestrømmen i dette eksperment.
Hvordan skal jeg gøre det??
Svar #2
27. april 2006 af Trajkovski (Slettet)
Jo, men det er sikkert forsent nu.
Du skal bruge densiteten for vand ved 40 grader C, som i databogen er opgivet til 0,99222 g/cm^3.
Herefter skal du finde massen af vandet, der er strømmet igennem som findes ved:
V = 0,1 l = 0,1 dm^3 = 100 cm^3
m = d * V = 99,22 g
Massestrømmen = m/tid = 99,22 g/ 149,2 s = 0,665 g/s
Med venlig hilsen
Nicolai
Du skal bruge densiteten for vand ved 40 grader C, som i databogen er opgivet til 0,99222 g/cm^3.
Herefter skal du finde massen af vandet, der er strømmet igennem som findes ved:
V = 0,1 l = 0,1 dm^3 = 100 cm^3
m = d * V = 99,22 g
Massestrømmen = m/tid = 99,22 g/ 149,2 s = 0,665 g/s
Med venlig hilsen
Nicolai
Skriv et svar til: hjælp...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
