Matematik
integraleregning
20. april 2006 af
Einsteinium (Slettet)
Hej.. jeg har dette integralestykke:
S(t^2-2)dt hvor øvre grænse er x og nedre
-2
Hvad gør man så? laver x-grænsen om til t-grænse? I så fald, hvordan? Eller er jeg gal på den? Har ikke set et sådan stykke før.
På forhånd tak!
S(t^2-2)dt hvor øvre grænse er x og nedre
-2
Hvad gør man så? laver x-grænsen om til t-grænse? I så fald, hvordan? Eller er jeg gal på den? Har ikke set et sådan stykke før.
På forhånd tak!
Svar #1
20. april 2006 af iB (Slettet)
Du behandler bare x som en hver anden konstant. Ikke lad dig forvirre af at x ofte bruges som variabel. Har integrerer du mht t, som om grensen er x eller a eller 2, er det samme.
Svar #2
20. april 2006 af mathon
...som iB siger: "Brug grænserne som du altid har gjort..."
en stamfunktion F(x) til S(t^2-2)dt=
[1/3t^3-2t], hvoraf
x
S(t^2-2)dt = [1/3x^3-2x]-[1/3(-2)^3-2(-2)]
-2
=1/3x^3-2x-4/3
en stamfunktion F(x) til S(t^2-2)dt=
[1/3t^3-2t], hvoraf
x
S(t^2-2)dt = [1/3x^3-2x]-[1/3(-2)^3-2(-2)]
-2
=1/3x^3-2x-4/3
Svar #3
20. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Det er ikke en god ide at lave opgaverne for folk. Jeg har lagt mærke til at du gør det ofte -- det lærer de ikke noget af.
Det er ikke en god ide at lave opgaverne for folk. Jeg har lagt mærke til at du gør det ofte -- det lærer de ikke noget af.
Skriv et svar til: integraleregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
