Matematik
mat haster
20. april 2006 af
joakimj (Slettet)
Hey er der nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave?
Opgave 6b
En funktion f er løsning til differentialligningen dy/dx=0,05y(20-y), og f(1)=5.
Vi skal bestemme en forskrift for f. (har lavet)
Vi skal bestemme lim(når x -> uendelig)f(x) (Har lavet)
Men mangler:
Vi skal bestemme den værdi af x, for hvilken dy/dx antager sin størsteværdi.
håber i kan hjælpe mig, for har ikke helt fat i den sidste del opgave
tak på forhånd
Opgave 6b
En funktion f er løsning til differentialligningen dy/dx=0,05y(20-y), og f(1)=5.
Vi skal bestemme en forskrift for f. (har lavet)
Vi skal bestemme lim(når x -> uendelig)f(x) (Har lavet)
Men mangler:
Vi skal bestemme den værdi af x, for hvilken dy/dx antager sin størsteværdi.
håber i kan hjælpe mig, for har ikke helt fat i den sidste del opgave
tak på forhånd
Svar #1
20. april 2006 af saramusser (Slettet)
Der er nok en nemmere metode. Men ellers ville jeg differenciere f, og så lave monotoniforhold på f'..
Skriv et svar til: mat haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
