Matematik

S=1/2*a*t^2

21. april 2006 af bjerring (Slettet)
S=1/2*a*t^2

s står for vejlængden
t for tiden
a for accelerationen

Bestem nu a, når s=500 og t=17

jeg har selv sat og regnet lidt på den og får a=1,23

kan det passe for jeg er ikke sikker på om jeg har regnet den rigtig altså sat den rigtigt op.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2006 af CziX (Slettet)

Det er ikke korrekt. Start med at indsætte i formlen og isolér.

Svar #2
21. april 2006 af bjerring (Slettet)

altså

500=1/2*a*17^2
500=0,5*a*289

er det rigtigt indtil videre

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2006 af dnadan (Slettet)

ja det er rigtigt, isoler nu a

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2006 af Arvin (Slettet)

Det er en andengradsligning, så måske vil du bruge formlen:
x = (-b +- kvadratrod: b^2 - 4ac)/2a

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2006 af dnadan (Slettet)

#4 hvordan er det en andengradsligning?

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2006 af Arvin (Slettet)

#5

Ved t^2 vel?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2006 af dnadan (Slettet)

t=17
s=500
det er a der er den ubekendte...

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. april 2006 af Arvin (Slettet)

#7

Jo, men hvis man ser bort fra de informationer.

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2006 af dnadan (Slettet)

forstår ikke helt hva du mener...hvis t er den ubekendte er det jo således:
(S*2/a)^1/2=t
det er sandt at det er en andengradsligning men det er unødvendigt at bruge den generelle formel...

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. april 2006 af Arvin (Slettet)

Ja, det kan du have ret i. :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. april 2006 af dnadan (Slettet)

men det var et sidespor... bjerring har du forstået hvad du skal gøre nu?

Svar #12
22. april 2006 af bjerring (Slettet)

jeg prøver lige at gå videre

500=0,5*a*289
så har jeg divideret på beggesidder med 289
1,730=0,5*a (har en ide om at det er her jeg gik galt i byen da jeg lavede den første gang)

og hvis dette er rigtig så kan jeg ikke komme videre for så er det helt klart min sidste linie jeg gør galt.

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

# 12

Det, du har gjort er rigtigt. Men hvis du skulle dele med 289 for at komme dertil hvor du er, hvad tror du så kunne være det næste (man skal dele med!)?

Svar #14
22. april 2006 af bjerring (Slettet)

vil det se sådan ud til sidst så
1,730/0,5 = a
0,346 = a



Brugbart svar (0)

Svar #15
22. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Nej, det vil det ikke. Prøv at taste dét ind på lommeregneren som du selv skriver, altså 1,730/0,5

Du har delt med 5 i stedet for 0,5.

Svar #16
22. april 2006 af bjerring (Slettet)

ja det kan jeg godt se nu så det bliver istedet for 3,46 så burde det være det

tusinde tak for hjælpen.

jeg tænkte på hvad nu hvis man skulle finde t^2. kunne du give et eksempetl på det er nemlig igang med at lave notater til matematik eksamen.

Brugbart svar (0)

Svar #17
22. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Hvis du skal isolere t i ligningen :

s = 0,5*a*t^2
så deler du jo først igennem med det der står foran t^2 og når du så har isoleret t^2 og t vel er positiv, så er det noget med kvadratrod....see?

Svar #18
22. april 2006 af bjerring (Slettet)

ved ikke helt om jeg forstår men

500=0,5*3,46*t^2
500=1,73*t^2
500/1,73=t^2
289,01=t^2

skal jeg så tage kvadratroden af de 289.01
det får jeg så til 17, hov jo så passer det jo

super tusinde tak ;-)

Skriv et svar til: S=1/2*a*t^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.