Matematik

Projektion

22. april 2006 af Noa (Slettet)
hej jeg sidder lige med en opgave som jeg ikke kan løse den er sikkert simpel men ved ik hvad jeg skal gøre

jeg har givet punkterne A(8,14,0) B(-30,-10,20) C (15,0,0)

med l betegnes projektionen af koordinatsystemets førsteakse på den plan der indeholder trekant ABC

bestem en parameter fremstilling for linjen l

normalt plejer man at finde retningsvektoren- men hvordan skal jeg finde retningsvektoren i dette tilfælde????

Svar #1
22. april 2006 af Noa (Slettet)

hmm er der ingen??

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2006 af Rasmus.p (Slettet)

Først bestemmer du et plan \\alpha der indeholder A, B og C. Det burde være lige til.

Herefter:
P: (x,y,z)=t(1,0,0) kan anvendes som repræsentatant for x-aksen.

Find projektion af P på \\alpha. Det burde være lige til.

Svar #3
24. april 2006 af Noa (Slettet)

Det fik jeg altså ikke lige fat i hvordan skal jeg bestemme en plan når jeg har 3 forskellige punkter ... en der kan uddybe ???

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2006 af ibibib (Slettet)

Find først to retningsvektorer, derefter en normalvektor og til sidst ligningen for planen.

Svar #5
24. april 2006 af Noa (Slettet)

ok jeg får retningsvektorerne til

AB (-38,-24,20) AC (7,-14,0)

og normalvektoren AB x AC = (200,140,548)

ret underligt tal???

og ligningen til at være

200(x-8) +140(y-14) + 548(z - 0) =0 <=>

200x + 140y + 548z - 3590 = 0

hmm skal jeg så bestemme par.fremstillingen nu kan altså ik se det:(

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2006 af ibibib (Slettet)

1. Du skal bestemme skæringspunktet mellem planen og førsteaksen.

2. Du skal bestem projektionen af en retningsvektor for førsteaksen på planen.

1. og 2. giver et punkt på og en retningsvektor for linjen l.

Skriv et svar til: Projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.