Matematik

Halveringskonstant

22. april 2006 af Wutz (Slettet)
Hejsa
Jeg har en graf der aftager eksponentielt med tiden.

Jeg skal bestemme halveringskonstanten.

Kan det passe at jeg skal bruge T 1/2 = log(1/2) / log(a) , og i så fald, hvad er a?

På forhånd mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2006 af allan_sim

#0.
Hvis du kun har grafen, kan du ligeså godt aflæse halveringskonstanten.

Find to værdier på y-aksen hvor den ene er halvt så stor som den anden og find forskellen mellem de tilhørende x-værdier. Denne forskel er din halveringskonstant.

Hvis du har en forskrift, så er denne på formen

f(x) = b*a^x

Heraf fremgår, hvad a er.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2006 af eightx2 (Slettet)

Ja, du bruger bare den formel.

a er din fremskrivningsfaktor. Kender du nogle tal / koordinatsæt, eller er udfra en figur du skal bestemme T½?

Svar #3
22. april 2006 af Wutz (Slettet)

jeg har en graf, hvor der er tal på både x- og y-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2006 af eightx2 (Slettet)

#3
Så gør som første halvdel af #1 siger.

Svar #5
22. april 2006 af Wutz (Slettet)

Okay.
Skal jeg så tage to tal op af y-aksen. Ex. 4 og 8. Og på x aksen ser jeg så, at til det, tilhører 6 og 2, og det er så = 4 som er resultatet?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2006 af eightx2 (Slettet)

Ja.

Svar #7
22. april 2006 af Wutz (Slettet)

Hvor er det bare logisk. Jeg har fået det til at passe nu. Mange tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.