Matematik

optimering!!!!!....

22. april 2006 af sebb (Slettet)
Jeg har det største problem.og det er at jeg ikke kan finde ud af at optimere. Og lige nu sidder jeg fast i denne opgave, så jeg håber at der er nogle som lige vil hjælpe mig med følgende opgave nr. 6a)

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/1998/hn9884v.pdf

Svar #1
22. april 2006 af sebb (Slettet)

please er der virkelig ikke lige nogen som kan hjælpe lidt!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2006 af ibibib (Slettet)

Arealet af det ene rektangel er x·(20-x) og arealet af det andet rektangel er x·(30-x).

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2006 af Duffy

Arealet f af det skraverede areal er
f(x) = x·(20-x) + x·(30-x) =

20x-x^2 + 30x-x^2 =

50x-2x^2

, x E [0 ; 20]


f'(x) = -4x+50 .

f'(x) = 0

-4x+50 = 0

4x = 50

x = 25/2 (giver det største areal)



Og dette største areal er:

f(25/2) = 312.5





Duffy

Skriv et svar til: optimering!!!!!....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.