Matematik
parameterfremst.
23. april 2006 af
joakimj (Slettet)
hej jeg kunne godt bruge noget hjælp og en metode til at finde ud af følgende opgave:
I rummet er to linjer l og m givet ve parameterfremstillingerne
l: (x,y,z)=(1,0,2)+t(-1,2,1)
m: (x,y,z)=(-1,1,0)+s(2,2,1)
gør rede for at l og m ikke skærer hinanden
I rummet er to linjer l og m givet ve parameterfremstillingerne
l: (x,y,z)=(1,0,2)+t(-1,2,1)
m: (x,y,z)=(-1,1,0)+s(2,2,1)
gør rede for at l og m ikke skærer hinanden
Svar #1
23. april 2006 af 2835 (Slettet)
Jeg kan ikke helt huske det, men prøv at slå op under "vindskæve" bag i stikordregisteret, der skulle det gerne være gennemgået.
::2835::
http://www.gymopg.webbyen.dk
::2835::
http://www.gymopg.webbyen.dk
Svar #2
25. april 2006 af Jakobmp (Slettet)
l og m skal være vinskæve.
Du finder din S og T-værdi vha. substitution eller lige store koefficienteres-metode.
Dette kan du fx gøre vha. x og y-kordinaterne.
Så kan du se om de værdier du har for s og t, passer i ligningen for kordinatsættet for z (uanset om det er i l eller m).
Du finder din S og T-værdi vha. substitution eller lige store koefficienteres-metode.
Dette kan du fx gøre vha. x og y-kordinaterne.
Så kan du se om de værdier du har for s og t, passer i ligningen for kordinatsættet for z (uanset om det er i l eller m).
Skriv et svar til: parameterfremst.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
