Matematik

andengradspolynomium

23. april 2006 af pkofoed (Slettet)
Hej
Kan nogen hjælpe mig med en sikkert meget simpel opgave, så det bliver skåret ud i pap for mig og jeg kan forstå det????

Angiv en forskrift for det andengradspolynomium f, der har rødderne r1 og r2, og hvor parablen går gennem (g,h), når

r1=1,r2=-3 og (g,h)= (0,6 )

På forhånd TAK, hvis nogen gider hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2006 af uksomi (Slettet)

Du kender vel formlen ax^2+bx+c, som kan skrives som (r1-x)(r2-x)=f(x), hvor vi ved at f(0)=6.
Kan du forstå det

Svar #2
23. april 2006 af pkofoed (Slettet)

ja, men ved at indsætte 0 i stedet for x, får jeg -4, og ikke 6, som det skulle have givet. desuden skal jeg finde en forskrift, og det giver denne oplysning ikke, eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Hvis du udregner (x-1)*(x+3) får du x^2+2x-3.
Du ved at f(x)=a*(x-1)*(x+3) og det er så a du skal bestemme så der kommer til at gælde at f(0)=6

Svar #4
23. april 2006 af pkofoed (Slettet)

1000 tak....nu fes det ind

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2009 af sj1v (Slettet)

hej, vi sidder med samme opgaven, men vi forstår ikke hvordan vi finder a?


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.