Matematik
integrale
24. april 2006 af
MY3922 (Slettet)
Nogen som kan hjælpe med at bestemme den eksakte værdi som er løsning til følgende integrale??
(x^2+1)/(2x^3+6x+2) grænserne er 1 og 3...
(x^2+1)/(2x^3+6x+2) grænserne er 1 og 3...
Svar #1
24. april 2006 af LanioX (Slettet)
Du kan finde en stamfunktion ved hjælp af substitution. Hvis du vælger u=2x^3+6x+2 får du du/dx = 6*(x^2+1).
Svar #2
24. april 2006 af Madsst (Slettet)
bemærk først at nævneren differentieret er 6x^2+6=6(x^2+1)
brug så substitution
brug så substitution
Svar #3
24. april 2006 af Draagslag (Slettet)
Brug substitution.
t = 2x^3 + 6x+2
dt = (6x^2 + 6) dx <=> (1/6)dt = (x^2+1)dx
Du skal så også ændre grænserne ved indsættelse i udtryk for t, og så er det lige ud af landevejen med at finde den eksakte værdi.
t = 2x^3 + 6x+2
dt = (6x^2 + 6) dx <=> (1/6)dt = (x^2+1)dx
Du skal så også ændre grænserne ved indsættelse i udtryk for t, og så er det lige ud af landevejen med at finde den eksakte værdi.
Skriv et svar til: integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
