Fysik
Laserraket
24. april 2006 af
Spiegelberg (Slettet)
Jeg har fået til opgave at læse den opgave:
Antag, at man ønsker at bygge en laserrakket, som drives fremad af en kraftig røntgenlaserstråle med bølgelængden 70pm, rakketens masse er 100 ton og man ønsker en acceleration på 0,01 G
beregn den effekt, som laseren skal have
jeg har fundet frekvensen for laserstrålen ved: f = (3*10^8 m/s)/(70*10^-12 m) = 4,285...*10^18 Hz
jeg har også bestemt acceleration da 1G= 9,82m/s^2, da bliver 0,01 G så: 0,01 * 9,82 = 0,0982 m/s^2
men derfra kan jeg så ikke komme videre :( nogle der har en god ide ?
Antag, at man ønsker at bygge en laserrakket, som drives fremad af en kraftig røntgenlaserstråle med bølgelængden 70pm, rakketens masse er 100 ton og man ønsker en acceleration på 0,01 G
beregn den effekt, som laseren skal have
jeg har fundet frekvensen for laserstrålen ved: f = (3*10^8 m/s)/(70*10^-12 m) = 4,285...*10^18 Hz
jeg har også bestemt acceleration da 1G= 9,82m/s^2, da bliver 0,01 G så: 0,01 * 9,82 = 0,0982 m/s^2
men derfra kan jeg så ikke komme videre :( nogle der har en god ide ?
Svar #2
24. april 2006 af Spiegelberg (Slettet)
tænkte på om du ville uddybe lidt mere, jeg føler mig stadig på bar bund, da der er en del formler med plancks konstant, kan ikke se sammenhængen med den acceleration som opgives i opgaven. det ville evt. være en hjælp hvis du fortalte mig hvilken formel der evt. skulle bruges. men ellers tak fordi der er respons :)
Svar #3
24. april 2006 af LanioX (Slettet)
Jeg ville tage fat på Newtons anden lov, F=ma=dp/dt. Så skal du have fundet impulsen af en foton med den givne frekvens og udfra det finde antallet af fotoner per tid og effekten som skal bruges.
Skriv et svar til: Laserraket
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
