Matematik
Matematik, HASTER - passer det?
24. april 2006 af
Stine pigen (Slettet)
Der jeg har et spørgsmål i denne opg som jeg tvivler på.. Jeg skriver lige hel opgaven for en sikkerhedsskyld
To funktioner er givet ved
f(x)=x^2+3 og g(x)=lnx+2
1.Spørgsmål:
Bestem en ligning til tangenten til grafen g(x) i punktet (1,(g(1)):
Der får jeg den til y=x+1
Men det er 2.spørsmålk jeg tvivler på:
Grafen for f har i punktet Q(x0,f(x0)) en tangent, der er parallel med tangenten til g(x) som jeg har fundet øverst
Bestem koordinat sættet til Q
Hvordan gør man det?
To funktioner er givet ved
f(x)=x^2+3 og g(x)=lnx+2
1.Spørgsmål:
Bestem en ligning til tangenten til grafen g(x) i punktet (1,(g(1)):
Der får jeg den til y=x+1
Men det er 2.spørsmålk jeg tvivler på:
Grafen for f har i punktet Q(x0,f(x0)) en tangent, der er parallel med tangenten til g(x) som jeg har fundet øverst
Bestem koordinat sættet til Q
Hvordan gør man det?
Svar #1
24. april 2006 af Stine pigen (Slettet)
mit bud...
Da tangenten er parallel med den fundne tangent må de jo ha den samme hældning, som er 1
Men skal jeg så differentiere f(x) og sætte dte lig med 1?
altså 2x=1
x=1/2?
og for at finde det 2.koordinat sætter man så ikk f(0,5)=0,5^2+3
f(0,5)=3,25
Q har koordinatetsætet i punktet (0,5 , 3,25) . kan det passe?
Da tangenten er parallel med den fundne tangent må de jo ha den samme hældning, som er 1
Men skal jeg så differentiere f(x) og sætte dte lig med 1?
altså 2x=1
x=1/2?
og for at finde det 2.koordinat sætter man så ikk f(0,5)=0,5^2+3
f(0,5)=3,25
Q har koordinatetsætet i punktet (0,5 , 3,25) . kan det passe?
Svar #3
24. april 2006 af Stine pigen (Slettet)
hmm ok.. synes bare de andre fra klassen fik noget andet, men hvis du godkender den må jeg da gå ud fra det er rigtigt... :)
Men er der flere der er med på ibibib's og mit bud?
Men er der flere der er med på ibibib's og mit bud?
Skriv et svar til: Matematik, HASTER - passer det?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
