Fysik
Uran
25. april 2006 af
p_pernillej (Slettet)
Har brug for hurtig hjælp til en fysik opgave.
Opstil reaktionsskema for processen, der fører til spaltning af U-238 og dannelse af Ba-144 og en kerne mere. Senere viste det sig, at der snarere er U-235, der spaltes og at der samtidig frigøres f.eks. 3 frie neutroner. Opstil reaktionsskema under disse forudsætninger.
Mange tak på forhånd.
Opstil reaktionsskema for processen, der fører til spaltning af U-238 og dannelse af Ba-144 og en kerne mere. Senere viste det sig, at der snarere er U-235, der spaltes og at der samtidig frigøres f.eks. 3 frie neutroner. Opstil reaktionsskema under disse forudsætninger.
Mange tak på forhånd.
Svar #1
25. april 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
Vi går ud fra, at der benyttes en neutron til spaltningen.
Massetallet er da 236.
Barium-144 og de 3 neutroner har massen 147. Resten giver 89.
Da Barium har atomnummer 56 og Uran 92 er den ukendte kerne Krypton med atomnummer 36, dvs. ladningstallet er 36 og massetallet 89.
Massetallet er da 236.
Barium-144 og de 3 neutroner har massen 147. Resten giver 89.
Da Barium har atomnummer 56 og Uran 92 er den ukendte kerne Krypton med atomnummer 36, dvs. ladningstallet er 36 og massetallet 89.
Svar #2
25. april 2006 af kong (Slettet)
Et reaktionsskema for U-235 kunne se ud som følgende:
U-235 + 1
= U-236 (denne type ustabile kerne kaldes også for compound-kernen, der er det ustabile produkt af en ustabil kerne og en neutron efter neutronbeskydningen)
= Ba-144 + Kr-89 + 3n + 2,4 MeV
U-235 + 1
= U-236 (denne type ustabile kerne kaldes også for compound-kernen, der er det ustabile produkt af en ustabil kerne og en neutron efter neutronbeskydningen)
= Ba-144 + Kr-89 + 3n + 2,4 MeV
Skriv et svar til: Uran
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
