Matematik

monotoniforhold

25. april 2006 af stumpL (Slettet)
f(x)=e^x-5x+2
find monotoniforholdene.
f'(x)=e^x-5
f'(x)=0 <=>
e^x-5=0 <=>
e^x=5
hvorda kommer jeg videre, og finder værdien for x??

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Du husker at der er en bestemt funktion der kan "ophæve" e^x !

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Brug, at ln(exp(x)) = x.

Svar #3
25. april 2006 af stumpL (Slettet)

#2
ln(e^x)=x???

eller hvad skriver du???
ved ikke hvad exp er...

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Ja, stump, hvis e^x=k og k>0 så er x=ln(k)

Svar #5
25. april 2006 af stumpL (Slettet)

dvs. e^x er det modsatte af ln(x)??

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
exp(x) er bare en anden notation for e^x.

#5:
Nej, det er ikke det modsatte. Derimod er det den inverse funktion.

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2006 af Anotte (Slettet)

ja nemlig

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. april 2006 af Anotte (Slettet)

eller det er ln du skal bruge når du skal bruge en løsning for e^x

Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.