Matematik
Rentesregning
25. april 2006 af
det.dean (Slettet)
Hej jeg har et lille problem med følgende opgave:
"I de første 3 år af en 7-års periode er renten på en konto 5% p.a. I de følgende 4 år er renten 1,8% p.a.
Beregn den gennemsnitlige årlige rente i procent for 7-års perioden."
Hvordan pokker gør man det?? Nogle der kan hjælpe??
//det.dean
"I de første 3 år af en 7-års periode er renten på en konto 5% p.a. I de følgende 4 år er renten 1,8% p.a.
Beregn den gennemsnitlige årlige rente i procent for 7-års perioden."
Hvordan pokker gør man det?? Nogle der kan hjælpe??
//det.dean
Svar #1
25. april 2006 af Anotte (Slettet)
brug renteformlen for gennemsnit
1+r = n't rod af: (1+r1)(1+r2)(1+r3)....(1+rn)
du kan finde den i din formelsamling side 5 (2)
1+r = n't rod af: (1+r1)(1+r2)(1+r3)....(1+rn)
du kan finde den i din formelsamling side 5 (2)
Svar #2
25. april 2006 af det.dean (Slettet)
Ahh.. Oki.. Så løser jeg bare:
1+r = 7'ende rod af: (1+5%)^3 * (1+1,8%)^4
Er det rigtig nok?
1+r = 7'ende rod af: (1+5%)^3 * (1+1,8%)^4
Er det rigtig nok?
Svar #3
25. april 2006 af Anotte (Slettet)
ja du skal bare lige huske at lave 5% og 1,8% om så der står (1-0,05)^3 osv.
Skriv et svar til: Rentesregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
