Matematik

pyh ha;)

26. april 2006 af figaro8 (Slettet)
Nu har jeg siddet og grublet længe over denne opgave, og jeg synes den er lidt kludret. man kører med et nyt tidsinstillende lyssignal, hvortil der hører en graf, og forklaring til her:http://peecee.dk/?id=37010

Det er ikke det på den første side, som er problemet, men mere det spørgsmål jeg efterfølgende får...

a) bus 1 holder ca. 35 sek ved stoppestedet før falkoner alle og kører derefter videre til stoppestedet efter H.C ørstedvej.

Angiv afstanden mellem stoppestederne ved falkoner alle og h.c ørstedvej? er det ikke 730 m?

Svar #1
26. april 2006 af figaro8 (Slettet)

er der ikke nogen

Svar #2
26. april 2006 af figaro8 (Slettet)

er der ikke en som vil være så flink at forklare mig.

Svar #3
26. april 2006 af figaro8 (Slettet)

er der ikke nogen, skal nemlig snart bruge det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2006 af Peden (Slettet)

Der er ikke mange der gider hjælpe dig hvis du bliver ved med at spamme forummet.

Med hensyn til spørgsmålet så er det bare at finde afstanden mellem de to vandrette linier, og så er den klaret.

Svar #5
26. april 2006 af figaro8 (Slettet)

De to vandrette linier. hmm jamen busstoppestederne foregår jo i dette tilfælde på en linie nemlig bus 1. Kan du ikke lige forklare nærmere, og hvad du så får det til.

på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2006 af Peden (Slettet)

Afstanden i meter er angivet på y aksen, afstanden i tid er angivet på x aksen.

Men hvad er spørgsmålet, det har jeg heller ikke forstået.

Svar #7
26. april 2006 af figaro8 (Slettet)

du kan godt se de steder hvor bus 1 og 2 i modsætning til bilen, holder nærmest en pause, hvor de ikke kommer fremad, men hvor sekunderne blot går. De steder hvor de gør det, er der hvor busstoppestederne er. Jeg får oplyst at bus et holder 35 sek ved stoppestedet før falkoner allé hvorefter den kører videre til H.C ørstedsvej, og dets busstoppested. Så skal jeg angive afstanden mellem de 2 busstoppesteder ved falkoner allé og H.C ørstedvej. er det ikke 730 m??

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2006 af Duffy

5.1 - ca 22 sek.


Angiv afstanden mellem stoppestederne ved falkoner alle og h.c ørstedvej?
er det ikke 730 m? JOH, DET ER DET IKKE - det er 800 m.



Duffy

Svar #9
26. april 2006 af figaro8 (Slettet)

ok tak... er heller ik sikker på denne her: bus 1 kører med en fart på 40 km/t, så den kan passere lyskrydset i H.C. ørstedvej uden at stoppe for rødt.

Vis ved berengning, at bussens fart er ca. 40 km/t mellem stoppestederne.

er det ik ved at sige 1,6 km * 60 : 2,25 min?? = 42km/t

Svar #10
27. april 2006 af figaro8 (Slettet)

hey er det korrekt eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. april 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm jeg ville gøre det således:

1600m/135s =11,85 m/s nu ganger du med 3,6 som er omregnings faktoren.
Dermed 11,85m/s*3,6= 42,6666km/t

Svar #12
27. april 2006 af figaro8 (Slettet)

ok... takker men forstår ike lige hvor du får 135 sek fra?

nå men så er der også en anden som irreterer mig :

trafikselskabet ønsker at give busserne bedre muligheder for at komme frem i trafikken. Derfor har selskabet flyttet nogle af stoppestederne. Bus 2 kører på ruten, efter at stoppestederne er flyttet. Hvor lang tid sparer bus 2 i forhold til bus 1 fra nordre fasanvej til H.C ørstedsvej?


Svar #13
27. april 2006 af figaro8 (Slettet)

??

Svar #14
28. april 2006 af figaro8 (Slettet)

ej plz er der ikke nok en som vil fortælle mig hvordan? har prøvet længe, men kan ikke komme frem til noget.

Skriv et svar til: pyh ha;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.