Matematik
for dig?..hmm
27. april 2006 af
neverSTXagain (Slettet)
Sinus relationerne:
Hvordan isolere man Sin til en vinkel i Sinusrelationerne fx.
a/sinA=b/sinB
isoler SinA
Det får jeg til
SinA=b/a*sinB
men lommeregneren siger det gir det her:
SinA=a*sinB/b
er der nogen der kan gi en logisk forklaring hvordan det kan det?
Hvordan isolere man Sin til en vinkel i Sinusrelationerne fx.
a/sinA=b/sinB
isoler SinA
Det får jeg til
SinA=b/a*sinB
men lommeregneren siger det gir det her:
SinA=a*sinB/b
er der nogen der kan gi en logisk forklaring hvordan det kan det?
Svar #1
27. april 2006 af andoando (Slettet)
Når dui isolere har du ikke SinA men 1/sinA. hvis du vil have SinA skal du "vende om" på din brøk og så får du det samme resultat som lommeregneren.
Svar #2
27. april 2006 af neverSTXagain (Slettet)
skal man gør det hver gang man skal finde SinA? og TaK;)
Svar #3
27. april 2006 af dnadan (Slettet)
husk der er 2 versioner af sinus relationerne:
SinA/a og a/SinA
når du skal isolere en vinkel er det derfor nemmest at vælge denne:
sinA/a = sinB/b <=> sinA=sinB*a/b
SinA/a og a/SinA
når du skal isolere en vinkel er det derfor nemmest at vælge denne:
sinA/a = sinB/b <=> sinA=sinB*a/b
Skriv et svar til: for dig?..hmm
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
