Matematik
ensvinklede trekanter
27. april 2006 af
Bella (Slettet)
Goddag!
For at hjælpe med denne opgave er det nok smart lige at lave en lille skitse af trekanten:
Trekant ABC er ligebenet med |AB|=|BC|=15 og |AC|=18. I trekanten er de tre højder indtegnet og bliver kaldt |AE|, |BD| og |CF|. Højderne skærer hinanden i punktet S.
Nu skal man redegøre for at SDC og CDB er ensvinklede. Hvordan gøres det? Er helt på herrens mark.
Vink og hjælp modtages gerne!
For at hjælpe med denne opgave er det nok smart lige at lave en lille skitse af trekanten:
Trekant ABC er ligebenet med |AB|=|BC|=15 og |AC|=18. I trekanten er de tre højder indtegnet og bliver kaldt |AE|, |BD| og |CF|. Højderne skærer hinanden i punktet S.
Nu skal man redegøre for at SDC og CDB er ensvinklede. Hvordan gøres det? Er helt på herrens mark.
Vink og hjælp modtages gerne!
Svar #1
27. april 2006 af ibibib (Slettet)
Kald Så er Og Men da trekant ABC er ligebenet er
Dette viser at Derudover har begge trekanter en ret vinkel.
Dette viser at Derudover har begge trekanter en ret vinkel.
Skriv et svar til: ensvinklede trekanter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
