Matematik

HJÆLP !!

29. april 2006 af Liv2004 (Slettet)
Hej!
Er igang med at lave aflevering men er gået i stå ved 2 opgaver. (mangler kun den sidste opgave i opgave 3 og det samme er gældende for opgave 4)


I opgave 3 har jeg fået følgende facit:
U(t)=5,356923*0,982151^t

88,6169 sek

182,553 sek

den sidste kan jeg så ikke finde ud af den med 1/6.

i Opgave 4 har jeg fået følgende facit:

AD=sqrt(29)
vinkel A=68,9878

BD=5,8876

så kan jeg ikke finde ud af at finde EC

er der ikke nogen som kan finde ud af at lave de to små opgaver.

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/vinter05/MED0582V.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2006 af Duffy

Udregn for t hvornår værdien er faldet til fx

5,36/6

så får du perioden (t-værdien) du søger ved direkte udregning.

Jeg kan afsløre at det er 99,5 sek



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2006 af ibibib (Slettet)

1. Løs ligningen a^x=1/6.

2. Beregn Derefter kan EC beregnes som den modstående katete til

Svar #3
30. april 2006 af Liv2004 (Slettet)

1000 tak for hjælpen!

nu har jeg lavet dem og fået følgende facit!

U(t)=5,36/6 <=> t=99,5 sek

EC=0,54257

Der er lige opstået et lille problem med den sidste opgave i opgave 5.

skal man ikke finde f``(x) og der efter finde nulpunkterne for den. Det er der man har den største tangenthældning ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2006 af ibibib (Slettet)

Der står at du skal benytte grafregneren.
Det nemmeste er at tegne f'(x) og få grafregneren til at bestemme maksimum.

Skriv et svar til: HJÆLP !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.