Matematik
logaritme
01. maj 2006 af
Chimmi (Slettet)
nogen der kan fortælle mig, hvordan jeg skal løse den? har ingen anelse
12*(0,25^x)+37*(0,5^x)-8 =0
12*(0,25^x)+37*(0,5^x)-8 =0
Svar #2
01. maj 2006 af Chimmi (Slettet)
k. Har lavet det sådan:
t= 0,25^x
12*(0,25^x)+37*(0,25^x*2) -8 =0
12*t+37*t*2-8=0
12t+74t-8=0
86t-8=0
b^2-4ac= -8^2-4*86= -277
rigtigt eller forkert?
t= 0,25^x
12*(0,25^x)+37*(0,25^x*2) -8 =0
12*t+37*t*2-8=0
12t+74t-8=0
86t-8=0
b^2-4ac= -8^2-4*86= -277
rigtigt eller forkert?
Svar #3
01. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)
2*0,5^x er ikke det samme som 0,25^x. Jeg tror du skal gøre sådan:
12*(0,25^x)+37*(0,25^2x)-8=0
12*t+37*t²-8=0
37t²+12t-8=0
Løs andengradsligningen hvorefter sikkert kender resten.
12*(0,25^x)+37*(0,25^2x)-8=0
12*t+37*t²-8=0
37t²+12t-8=0
Løs andengradsligningen hvorefter sikkert kender resten.
Svar #4
01. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)
#3 Rettelse:
12*(0,5^2x)+37*(0,5^x)-8=0
12t²+37t-8=0 og t=0,5^x
12*(0,5^2x)+37*(0,5^x)-8=0
12t²+37t-8=0 og t=0,5^x
Skriv et svar til: logaritme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
