Matematik

2*In(x^2)=3*Inx-1

01. maj 2006 af Chimmi (Slettet)
2*In(x^2)=3*Inx-1

Hvordan løser man den? Et lille hint?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Når du skriver In, mener du så den naturlige logaritme?

Svar #2
01. maj 2006 af Chimmi (Slettet)

ja..

Svar #3
01. maj 2006 af Chimmi (Slettet)

der står at jeg skal løse ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2006 af Duffy

Her er et 'lille' hint:


2*ln(x^2) = 3*ln(x)-1


2*ln(x^2) - 3*lnx = -1


ln(x^4) - ln(x^3) = -1


ln(x^4/x^3) = -1


ln(x) = -1


x = e^(-1)



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

2*In(x^2)=3*Inx-1 <=>
ln(x^4) = ln(x^3)-1 <=>
ln(x^4) - ln(x^3) = -1 <=>
ln(x^4/x^3) = -1 <=>
ln(x) = -1 <=>
x = e^-1

Husk at angive en grundmængde.

Svar #6
01. maj 2006 af Chimmi (Slettet)

i må undskylde mig, men I har jo indsat tallene fra ligningen i udregningen. Hvad skal jeg så mere regne på? Forstår ikk lige helt hvad der skal stå i e...

sorry men forstår det bare ikk...

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2006 af dnadan (Slettet)

e er grundtallet 2,74... man skriver bare e, husk nu at e er ln's omvendte..

Skriv et svar til: 2*In(x^2)=3*Inx-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.