Matematik

lidt hjælp - manget tak

06. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Her har jeg så en lille opgave som driller lidt.. hmm.. jeg skal find ud af hvor meget sne der er faldet med disse tre 3 forskellige tal :

3,5m x 16000m x x 75m= 4200000 m3

en familie i DK bruger ca. 200000 liter vand om året

Så bliver dere spurt om hvor mange familiers årlige vandforbrug svarer den smeltede sne fra pisten??

Først skal man lave m3 om til liter og det er mit problem, på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2004 af Garfield (Slettet)

1 m^3= 10dm * 10dm * 10dm

Jeg mener, uden at være helt sikker, at en liter vand svarer til 1 dm^3
dvs. at der går 1000 liter på én m^3

håber det kan hjælpe...

varm karma
Lasse

Svar #2
06. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

er lidt med nu :-).. takker.. er det så bare :

4200000x1000 = 4200000000^3

4200000000/200000 = 21000 familer...

Mener bare en anden fik den til 2100 familier :/

Håber du stadig er der:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2004 af Garfield (Slettet)

altså én familie bruger ca. 200m^3 liter vand om året... det skal du så dividere med antal liter ialt...

så...
4200000/200 = 21000 familier... det ville være mit svar... men det kan godt ske at jeg er gal på den...

varm karma
Lasse

Svar #4
06. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

ok takker.. tror også på din ide.. takker.. vores er lige akkurat det samme.. men hvilken udregning er bedste, selvf. er de det samme, menhva synes du?

Skriv et svar til: lidt hjælp - manget tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.