Matematik

Stamfunktioner!..haster

02. maj 2006 af Jelly (Slettet)
Er der nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig.....


På figuren ses grafen for funktionen F, der er stamfunktion til f, og desuden er g(x) = f(x) -1.

Bestem:

S f(x) dx grænsen er fra 5 til 1

S g(x) dx grænsen er fra 5 til 3

linket til grafen ses her:

http://peecee.dk/?id=37860

på forhånd tak!

Svar #1
02. maj 2006 af Jelly (Slettet)

er der nogen det vil hjælpe...

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Mener du ikke fra 1 til 5?

Hvis du læser graden, så er svaret på spørgsmål 1:
5-1 = 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Spørgsmål 2:
|(5-5)-(3-1)|=4

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Undskyld, fik lavet en skrivefejl
|(5-5)-(1-3)|=4

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Du mener vel ikke seriøst, at |(5-5)-(1-3)| = 4? Altså

|(5-5)-(1-3)|
= |0-(-2)|
= |2|
= 2

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Nej, det mente jeg ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

#5

Du har helt ret. Har lidt sværere ved at gennemskue mine regnestykker, når det er over computer.
Er du ellers enig?

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Jeg er ikke enig i spørgsmål 2. Jeg får, at

S[g(x),x=5..3]dx
= S[f(x)-1,x=5..3]dx
= S[f(x),x=5..3]dx - S[1,x=5..3]dx
= F(3)-F(5) - (3-5)
= 1-5 + 2
= -2

Måske skal fortegnet skiftet, eftersom der sikkert menes fra 3 til 5, omend det ikke er det der skrives.

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Okay, jeg har bare altid integreret med det højeste tal som øvre grænse.

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Fra 5 til 3, kan umuligt være det vedkommende tænker på. Arealet af punktmængden er 2, uanset hvad.

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Figuren er tydeligvis en bid parabel, der går gennem punkterne (1,1), (3,1) og (5,5).
Det giver 3 ligninger med 3 ubekendte:
I: a + b + c = 1
II: 9a + 3b + c = 1
III: 25a + 5b + c = 5
II - I: 8a + 2b = 0 => b = -4a
I: a - 4a + c = 1 => 1 + 3a
III: 25a - 20a + 1 + 3a = 5 => 8a = 4 =>
a = 0,5
b = -2
c = 2,5
Ligningen for F(x) bliver da:
y = 0,5*x^2 - 2*x + 2,5
f(x) = x - 2
g(x) = x - 3
G(x) = 0,5*x^2 - 3*x + k
Nu mangler du blot at sætte grænserne ind. Det klarer du sikkert selv.

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#11:
Wauw! Hvorfor dette overkill?

Brugbart svar (0)

Svar #13
02. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

#11:
Hvorfor vælger du at gøre det, når du bare kan se på grafen?

Svar #14
02. maj 2006 af Jelly (Slettet)

jeg kan så sige at facit siger at resultatet er

a) 4

b) 2

indlæg 7 får jo -2?

Når jeg mener at grænser går fra 5 til 3. Så skal 5-tallet stå øverst på intergraltegnet og 3-tallet nederest på intergraltegnet.

Håber nogen kan hjælpe mig..

Brugbart svar (0)

Svar #15
02. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Netop 'Jelly'.
Det var fra 3 til 5 du mente.

Når man udregner
S (f(x) + x)) dx
(nedre grænse: 3, øvre grænse: 5),
får man F(x) - x
Dvs.
|(5-5)-(1-3)|
= |0-(-2)|
= |2|
= 2

Brugbart svar (0)

Svar #16
02. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Rettelse:

Når man udregner G(x):
S (f(x) - 1)) dx
(nedre grænse: 3, øvre grænse: 5),
får man F(x) - x
Dvs.
|(5-5)-(1-3)|
= |0-(-2)|
= |2|
= 2

Svar #17
02. maj 2006 af Jelly (Slettet)

mange tak for hjælpen!

Svar #18
02. maj 2006 af Jelly (Slettet)

hvordan beregner man så til

S f(x) dx grænsen er fra 5 til 1

5 = øvre grænse og 1 = nedre grænse

Det skal gerne give 4

Hvordan gør man?

Håber nogen kan hjælpe....

Brugbart svar (0)

Svar #19
02. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

18#
Hvis du læser grafen, så er svaret på spørgsmål 1:
5-1 = 4

Svar #20
02. maj 2006 af Jelly (Slettet)

okay....

forstår bare ikke dette trin

|(5-5)-(1-3)|

hvordan har du aflæst det?


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.