Matematik
Punktmængder! ...haster
02. maj 2006 af
baloon (Slettet)
Er der nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig...
På figuren er tre punktmængder og deres arealer angivet.
Bestem
a) S f(x) dx grænsen er fra 0 til -2
b) S f(x) dx grænsen er fra 1 til -2
c) S f(x) dx grænsen er fra 2 til -2
d) S f(x) dx grænsen er fra 1 til 2
grafen ses i denne link:
http://peecee.dk/?id=37864
Har virkelig ingen anelse hvordan man løser denne opgave...
På forhånd tak!
På figuren er tre punktmængder og deres arealer angivet.
Bestem
a) S f(x) dx grænsen er fra 0 til -2
b) S f(x) dx grænsen er fra 1 til -2
c) S f(x) dx grænsen er fra 2 til -2
d) S f(x) dx grænsen er fra 1 til 2
grafen ses i denne link:
http://peecee.dk/?id=37864
Har virkelig ingen anelse hvordan man løser denne opgave...
På forhånd tak!
Svar #1
02. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Når punktmængden ligger under x-aksen er integralet negativt, og det er positivt hvis punktmængden ligger over x-aksen. Husk, at integralet af f(x) fra a til b kan tolkes som arealet af punktmængden, der afgrænses af x-aksen og grafen for f (modulo fortegn, som nævnt ovenfor).
Svar #2
02. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)
Du har jo arealet, altså punktmængden, angivet. Så er det bare at lægge til og trækek fra.
Svar #4
02. maj 2006 af baloon (Slettet)
kan nogen herinde bekræfte at det jeg har gjort er rigtig?
På forhånd tak!
På forhånd tak!
a = 13
b = 12
c = 13,5
d = -1,5
... er hvad jeg får hvis du vel at mærke mener det du skriver: at førstnævnte integrationsgrænse er den værdi der står under integraltegnet
Altså at
a) S f(x) dx grænsen er fra 0 til -2
-2
S f(x) dx
0
b) S f(x) dx grænsen er fra 1 til -2
-2
S f(x) dx
1
c) S f(x) dx grænsen er fra 2 til -2
-2
S f(x) dx
2
d) S f(x) dx grænsen er fra 1 til 2
2
S f(x) dx
1
?????????????
Husk at man altid nænver grænserne nedefra og op!!
Duffy
b = 12
c = 13,5
d = -1,5
... er hvad jeg får hvis du vel at mærke mener det du skriver: at førstnævnte integrationsgrænse er den værdi der står under integraltegnet
Altså at
a) S f(x) dx grænsen er fra 0 til -2
-2
S f(x) dx
0
b) S f(x) dx grænsen er fra 1 til -2
-2
S f(x) dx
1
c) S f(x) dx grænsen er fra 2 til -2
-2
S f(x) dx
2
d) S f(x) dx grænsen er fra 1 til 2
2
S f(x) dx
1
?????????????
Husk at man altid nænver grænserne nedefra og op!!
Duffy
Skriv et svar til: Punktmængder! ...haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
