Matematik

Hjælp!!! Hasterrrrrrrr!!

04. maj 2006 af turca (Slettet)
Kan nogen hjælpe mig med at isolere t i den følgende lignign???

20=30-23*0,973^t

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Start med at isolere potensen 0,975^t.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2006 af Mester_Bean (Slettet)

20=30-23*0,973^t <=>
20-30=-23*0,973^t <=>
(-10)/(-23)=0,973^t

Derefter udnyt at log(a^x)=x * log(a)

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2006 af dnadan (Slettet)

har du ikk et forslag selv?... et hint er logaritmer...

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Du skal ud i nogle logaritmer.

Svar #5
04. maj 2006 af turca (Slettet)

Tarkkk everybody

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2006 af mathon

20=30-23*0,973^t

23*0.973^t=10

0.973^t=10/23.....

som #2 anviser skal du bl.a. benytte, at log(a^x)=x * log(a)............

Skriv et svar til: Hjælp!!! Hasterrrrrrrr!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.