Matematik
F(X)=bX^a
04. maj 2006 af
TC88 (Slettet)
Der oplyses f(2)= 12 og f(2x)=8f(x)...
Hvordan finder jeg konstanterne b og a ?!
Hjælp ønskes hurtigts muligt =)
Hvordan finder jeg konstanterne b og a ?!
Hjælp ønskes hurtigts muligt =)
Svar #1
04. maj 2006 af sontas (Slettet)
f(x) = b*x^(a) :
idet f(2x) = 8*f(x) fås :
f(2x) = 8*(b*x^(a)), dvs :
f(2*1) =f(2)= 8*b*1^(a) = 12 <=>
8b = 12 <=> b = 12/8
og endvidere haves, at f(2) = 12 :
f(2) = 12 = (12/8)*2^(a) <=>
a = 3
idet f(2x) = 8*f(x) fås :
f(2x) = 8*(b*x^(a)), dvs :
f(2*1) =f(2)= 8*b*1^(a) = 12 <=>
8b = 12 <=> b = 12/8
og endvidere haves, at f(2) = 12 :
f(2) = 12 = (12/8)*2^(a) <=>
a = 3
Svar #2
05. maj 2006 af ibibib (Slettet)
Opgaven kan også løses ved at du beregner et andet punkt på grafen for f:
x=2 => 2x=4
f(x)=12 => 8·f(x)=96.
Du har dermed to punkter (2,12) og (4,96).
x=2 => 2x=4
f(x)=12 => 8·f(x)=96.
Du har dermed to punkter (2,12) og (4,96).
Skriv et svar til: F(X)=bX^a
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
