Fysik
Fotoner...?!
07. maj 2006 af
viggojensens (Slettet)
Beregn energien af de fotoner, der udsendes, når et hydrogenatom går fra n=4 til n=3.
Hvilken bølgelængde for det udsendte lys ?
Ligger det i den synlige del af spektret ?
---
Er temligt lost?!
Hvilken bølgelængde for det udsendte lys ?
Ligger det i den synlige del af spektret ?
---
Er temligt lost?!
Svar #1
07. maj 2006 af Jelly (Slettet)
Bølgelængden af en foton, der udsendes ved overgangen fra n=4 til n=3, kan beregnes således:
1/ lampda = 1,097*10^7 m^-1 * (1/9 - 1/16)
Dette giver en bølgelængde(lampda) på:
lampda =1875,24 nm
Dette tal ligger udenfor den synlige del af spektret.
1/ lampda = 1,097*10^7 m^-1 * (1/9 - 1/16)
Dette giver en bølgelængde(lampda) på:
lampda =1875,24 nm
Dette tal ligger udenfor den synlige del af spektret.
Skriv et svar til: Fotoner...?!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
