Fysik

tryk i et lokale

08. maj 2006 af rastha (Slettet)
Opg: bestemme massen af den atmosfæriske luft i lokalet.

oplysninger om lokalet:
længde: 8,50 m
bredde: 7,06 m
højde: 3,12 m
temperatur: 24,7 grader celsius.
tryk: 1018 hPa
P_0: 1 atm
T_0: 273,15 K

skal jeg bruge denne formel:
V_0= (P*T_0*v)/(P_0*T)

håber I vil hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2006 af KickAzz (Slettet)

p*V = n*R*T <=>

n = (p*V)/(R*T)

Stofmængden bestemmes som masse divideret med den molare masse:

n = m/M

Vi har dermed, at massen af den atmosfæriske luft er:
n = (p*V)/(R*T) <=>
m = (p*V*M)/(R*T)

Så vidt jeg husker, er den atmosfæriske lufts molare masse 28,96 g/mol.

Mvh
Peter

Svar #2
08. maj 2006 af rastha (Slettet)

men jeg skal jo først finde rumfang V. hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2006 af lany (Slettet)

#2: Kig lige grundigt på de oplysninger, du har. Hvad står V egentlig for?

Svar #4
08. maj 2006 af rastha (Slettet)

hvad mener du?.. forstår det ikk helt, kan godt virke lidt dum nu.. men

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2006 af lany (Slettet)

V er rumfanget af gassen, dvs. rumfanget af det rum, gassen befinder sig i. Du skal finde ud af hvordan dette rumfang kan findes vha. de oplysninger, du har skrevet op i #0.

Svar #6
08. maj 2006 af rastha (Slettet)

Nå på den måde.. troede det var mere indviklet. Men så forstår jeg det...

Skriv et svar til: tryk i et lokale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.