Matematik

sæt det op på en ligning

08. maj 2006 af figaro8 (Slettet)
Hej... i en kommune står man mellem dilemaet om man skal indføre elbiler, frem for benzinbiler. Årligt re udgifterne for en elbil = 44274

for en benzinbil er den årlige udgift: 42366

men efter 8 år, fjernes forrentning og afskrivnings udgiften.

Dette betyder at den årlige udgift for elbiler nu er : 12086 kr

og 16982 for benzinbiler, hvor mange år går der før det kan betale sig med elbiler.

Ja altså de første 8 år, har elbilerne samlet været 15264 kr dyrer.

Kan det ikke stilles op på en ligning?

Noget alla : 12086x = 16982x - 15264 eller sådan noget?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Seriøst man.

Er det hver gang du skal have hjælp til en opgave, du bare spørger herinde?

Svar #2
08. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

nej det her er ikke lektier men ren og skær øvelse. Jeg kunne os bare lade det ligge og aldrig finde ud af hvordan, men sådan er jeg heldigvis ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Det er ikke ret svært.

Du sætter bare to ligninger op for elbiler og benzinbiler.

Det skulle du selv kunne finde ud af.

Så finder du bare den fælles x-værdi, hvor udgifter for de to typer biler skærer hinanden.

Svar #4
08. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

ja mener jeg også det var noget med, men kan ikke huske det helt ordentligt.

Men er det rigtigt den jeg har lavet, kan du ikke lige skrive og tallene også?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

senere

Svar #6
08. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

hvad tid går du i seng?:)

Svar #7
08. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

hey kan det være sådan her : 12086x - 15264 = 16982x

4896/15264 = 3,1 år. = 11 år ialt???


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Skriv først tallene ordenligt op. Så skal jeg nok hjælpe. Bare skriv dem, ikke med opgaveformulering og det hele.

Svar #9
08. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

ok.

Omkostninger elbil pr år i de første 8 år = 44274 kr

benzinbil = 42366 kr

i niende år ryger der nogle omkorstninger fra, således at omkostningerne efter det ottende år nu er:

elbil: 12086 kr

benzin bil : 16982 kr.

det er sådan set det. Og disse omkostninger er beregnet ud fra 12000 km kørsel pr. år for begge biler.

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

hmm, der er formentlig noget af opgaven du har glemt. det kan vel betale sig med en anden type biler, når den er billigere.

Svar #11
08. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

hey kan det mon være:

8 * 44274 + 12086 = 8 * 42366 + 16982x

isoler x:

354192 + 12086x = 338928 + 16982x

354192 - 338928 = 12086x - 16982x

15264/4896 = 3,11 år = ialt ca. 11,10 år. rigtigt??

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

måske, men du har vist fucket en del af opgaveformuleringen op. Du har udeladt vigtige oplysnigner som gør det umuligt for mig at besvare det.

Svar #13
08. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

ja ok.. undskyld. Men det er også meget kringlet, fordi det er et regnskab med forskellige summer der skal kalkuleres osv.

Brugbart svar (0)

Svar #14
08. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

jeg har matA, skriv det ordenligt, og jeg skal regne det ud.

Skriv et svar til: sæt det op på en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.