Matematik

To grafer

16. april kl. 20:27 af Eca - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder lidt fast i en opgave om at bestemme hvilken graf der hører til f og hvilken der hører til stamfunktionen. Nogle der kan hjælpe??

Har vedhæftet et billede af opgaven.


Svar #1
16. april kl. 20:29 af Eca

Ville umiddelbart sige at det er B, der er stamfunktionen, fordi når en graf differentieres går den en grad ned, så der er vel dermed også et toppunkt mindre.

Men jeg skal også argumentere for det og ud fra det skema jeg har, så synes jeg at det passer bedst, hvis det er A, der er xtamfunktionen?

Har vedhæftet skemaet


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april kl. 20:56 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april kl. 20:56 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april kl. 20:58 af mathon

\textup{A er graf for } F(x)

\textup{B er graf for } f(x)           \textup{N\aa r f(x) = 0, har F(x) ekstremum.}


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april kl. 20:59 af jl9

#0 Du har ret i at A er en stamfunktion F til f. I skemaet skal man bare bruge at f er stamfunktion til f'.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april kl. 21:00 af AMelev

                    
Se om nulpunkter og fortegn for den ene graf matcher vandret tangent og monotoni for den anden.

Hvis B skulle være grafen for F, så skulle A have to nulpunkter svarende til lok. ekstrema for B, men A har ingen nulpunkter, så den kan ikke være graf for f. Dermed må A være graf for F og B være graf for f
eller
B har 0-pkt i x = 1 og fortegnsvariationen  + 0 -. Det stemmer overens med monotoniforholdene for A, som har lok. max i x =1 og er voksende hen til 1 og aftagende derefter. Dermed er A  graf for F og B graf for f.


Svar #7
16. april kl. 21:08 af Eca

Ok det giver mening, tak:))

Men er det ikke når f(0) så har F(x) ekstremum?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. april kl. 21:20 af jl9

når f(x)=0 så har F(x) ekstremum


Svar #9
16. april kl. 21:24 af Eca

ok


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. april kl. 21:27 af ringstedLC

#7: Nej.

Hvis du skal bestemme ekstremum af F, så løses ligningen:

\begin{align*} F\,'(x)=0\Rightarrow f(x) &= 0 \\\Rightarrow x &= 1 \end{align*}

Husk at:

\begin{align*} \int\!f(x)\,\mathrm{d}x=F(x)\;,\;F\,'(x)=f(x) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. april kl. 21:30 af AMelev

Ad #7 og #8 

Hvis f(x)=0, så har F en vandret tangent i x, men ikke nødvendigvis et lokalt ekstremum - der kunne være vandret vendetangent.

Hvis F har lokalt ekstremum i x, så er f(x) = 0.

f '(x) er tangenthælningen i røringspunktet (x,f(x))


Skriv et svar til: To grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.