Matematik

hjælp til geometri igen

09. maj 2006 af milla-pigen (Slettet)
i en trekant ABC er vinkel C ret. endvidere har b længden 3 og vinkelhalveringslinien vA har længden 4.
beregn trekantens ukendte vinkler og sider.???

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)

cos(½A)=b/vA
Spørg igen hvis det ikke var tilstrækkeligt

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

har tænkt længe over hvad det der cos betyder??

Svar #3
09. maj 2006 af milla-pigen (Slettet)

forstår ikk??

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

cos betyder cosinus, dvs. forholdet mellem hosliggende katete og hypotenusen i en retvinklet trekant. Men dette svar kaster måske flere spørgsmål af sig?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)

#2 cos står for cosinus. Hvis du ikke kender det, betyder det nok, at du ikke behøves at vide mere om det for nu.

#3 Du kender formentlig:
cos(v)=hosliggende/hypotenusen
sin(v)=modstående/hypotenusen
tan(v)=modstaende/hosliggende.

I dette tilfælde (tegn det!) er vinklen den det halve af vinkel A og du bruger den øverste af ovenstående, fordi du kender den hosliggende katete b (vA er i denne trekant hypotenusen)

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

ja, ok går kun i folkeskole- hvilket nok er derfor jeg ikke har hørt cos ordet før. Men jeg kender katete og hypotenusen.:)

Skriv et svar til: hjælp til geometri igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.