Studievejledning

klage over karakter

09. maj 2006 af malisamson (Slettet)
Jeg har lige fået et 8-tal i english, hvilket jeg er meget vred over...Jeg havde ellers regnet med at komme op på et 10tal eftersom jeg var en af de kun 3 aktive i timerne og fik 9 sidst...Da jeg selv opfatter det som dybt uregelmæssigt har jeg tænkt mig at klage, men på hvilken måde kan jeg få ændret karakteren? Er det via rektor eller ministeriet?, for efter både egen og andres erfaringer nytter det ikke at snakke med læreren som desuden har haft aflyst timer de sidste to uger...

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2006 af lany (Slettet)

Jeg ville tale med læreren først. Læreren vil sandsynligvis ikke ændre karakteren, men du kunne måske få en forklaring på,hvorfor du har fået den pågældende karakter.

Iøvrigt hedder det 'engelsk' på dansk - english er der slet ikke noget, der hedder - det skal skrives med stort: English.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

I øvrigt er der ikke relativ karaktergivning i gymnasiet, dvs. karaktergivning i forhold til de andre fra klassen, men ud fra nogle absolutte kriterier. Så bare fordi du er mere aktiv end de andre, så får du ikke nødvendigvis en bedre karakter.

Svar #3
09. maj 2006 af malisamson (Slettet)

I to har åbenbart ikke forstået mit spørgsmål. Som sagt jeg er overbevidst om at jeg fortjener MINDST en karakter højere, så det er ligemeget om det hedder engelsk på det danske sprog eller udfra hvilke kriterier læreren har givet karakteren. Dette har jeg allerede undersøgt eller vidst i forvejen...

Mit spørgsmål var på hvilken måde karakteren kunne ændres...

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2006 af 150972 (Slettet)

#3 Du kan overveje om du skal forberede dit engelsk. Hvis du mener du burde få 10 i engelsk kan du vælge at tage det på enkeltfag næste år. Du kan så få karakteren overført på dit eksamensbevis. Det kræver bare at du ikke afslutter din studentereksamen i år!

Du kan godt klage til ministeret men jeg tror ikke du får ret meget ud af det. Du må acceptere at din lærer, sikkert har vurderet dig korrekt og du måske har overvurderet dine evner. Du får jo ikke kun karakter udfra hvor stor en arbejdsindsats du har leveret men også for dit kunnen.

Held og lykke med din beslutning og god arbejdslyst!

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2006 af 2004zasj (Slettet)

Mener du skal gå til rektor hvorefter klagen bliver indberettiget til undervisningsministeriet. Men sandsynligheden for at få medhold i sådan en klage er vist forsvindende lille. (især fordi han kun har sænket dig en enkelt karakter)

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2006 af AllstarHo (Slettet)

Jeg tror ikke du kommer nogen vejne med det, men held og lykke. Lærere kan altid begrunde deres karaktergivning til den mindste detalje, hvis der er en der klager, men held og lykke!=)

Du siger godt nok, at du er en af de 3 aktive i klassen, hvilket er godt men du skal tænke på at gymnasiet er på højere niveau end folkeskolen - det kommer ikke an på hvor meget du siger, men hvad og hvordan du formulerer det. Har ikke set nogle af dine engelsk afleveringer, men ville tro at det er en meget sandsynlig forklaring på din karakter.

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2006 af Peden (Slettet)

Start med at slappe af, og spørg dernæst din lærer om ikke han måske har skrevet forkert? Det er jo set før at en lærer har forbyttet to karakterer. Som allan_sim tidligere har fortalt så skal der være en forskel over to karakterer før det vækker undren i ministeriet....

Svar #8
09. maj 2006 af malisamson (Slettet)

Okay, tak... det hjalp lidt mere.

Men for at det ikke skal lyde som om jeg har alt for store selvtanker har jeg lige nogle ting som skulle sige noget om læreren, hvilken desuden er vikarlærer og ikke har undervist gymnasieelever før.
Fx blev de første karaktere vurderet udfra hvad eleverne fik sidste år (hvilket man ikke må gøre). Jeg fik kun 9 på det grundlag at hun ikke kendte mig nok. En anden ting er at jeg flere gange måtte gå op med ordbogen i hånden for at lærenen skulle indse og derefter indrømme forkerte rettelser i stile.
Jeg (eller nogen andre) er aldrig blevet rettet mundligt, da dette heller ikke er noget læreren plejer at gøre...
Der er flere ting, men den mest uacceptable er (hvilket jeg ved alligevel ikke fører til noget) at folk som er meget dårligere og har vist meget mindre har fået mindst det samme som mig...

:(

Skriv et svar til: klage over karakter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.