Matematik

andengradsligninger

09. maj 2006 af hundetjas (Slettet)
Jeg sidder her og prøver, at finde en enkel måda at løse en andegradsligning, den eneste jeg kan finde er den hvor du regner diskriminaten ud.

Det jeg mangler er x^2-6x+8=0, jeg når så langt at jeg får en løsning der hedder x^2-6x=8 , så kan jeg ikke se mig ud af problemet længere,

Findes der mon nogle der kan forklare hvordan jeg kommer videre

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2006 af 05jaal (Slettet)

du gør det jo helt forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2006 af 05jaal (Slettet)

x^2-6x+8=0

(-6)^2-4*1*8=4

derefter skal den sættes ind i formlen.?

DEN kender du vel eller?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Se http://mathworld.wolfram.com/QuadraticFormula.html.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

De søgte løsninger er hhv. x = 4 og x = 2.
Meld tilbage, hvis du vil have yderligere forklaring.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2006 af a-hvide (Slettet)

formel
ax^2+bx-c=0

d=-b^2-4*a*c

x=(b + eller - kvadreatroden af d)/2a

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2006 af 05jaal (Slettet)

#5 korrekt.
nåede til det samme

Svar #7
09. maj 2006 af hundetjas (Slettet)

ak for jeres svar, men der skulle vel ikke være en venlig sjæl, der ville regne den igennem på den rigtige mådew og vise det.

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2006 af -Glenn- (Slettet)

#7

Hvis du følger fremgangsmåden i beviset for løsningen af 2.gradsligningen, da fås, i det konkrete eksempel,

x²-6x+8=0

x²-6x=-8

x²-6x+3²=-8+3²

Grunden til at der bliver lagt 3 til på begge sider er, at du ønsker at udnytte, at, (a-b)²=a²+b²-2ab.

(x-3)²=1

(x-3)=±1

x=±1+3, dvs. x=2 v x=4

Skriv et svar til: andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.