Matematik

hjælp til en andengradsligning

09. maj 2006 af Knyste (Slettet)
hmm har den her andengradsligning jeg skal løse og er lidt lost, er det en af kvadratsætningerne jeg skal bruge, og i såfald hvilken?

t^2-10100+10^6

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2006 af Peden (Slettet)

Du har ikke posteret en ligning. Det udtryk du har posteret indeholder ikke noget =.

Skal der stå = 0?

Svar #2
09. maj 2006 af Knyste (Slettet)

ja præcis

t^2-10100+10^6=0

min fejl

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2006 af 05jaal (Slettet)

det er ikke en andengradsligning?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2006 af 05jaal (Slettet)

det er det vel det samme som at sige:
t^2+1010100 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2006 af 05jaal (Slettet)

sorry:
eller t^2 - 989900 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2006 af 05jaal (Slettet)

1^2 - 4 * 1 * 9899009 = -395599 og derfor uløslig..



Svar #7
09. maj 2006 af Knyste (Slettet)

okay det lader til at jeg har haft lidt for travlt med at skrive den ind men her er den som den skal se ud

t^2-10100t+10^6=0

og det skulle gerne være en andengradsligning med 2 svar

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Husk at tjek sådan nogle fejl inden du poster indlægget, så vi ikke alle sammen spilder vores tid.


Brug formlen følgende hjemmeside:

http://mathworld.wolfram.com/QuadraticFormula.html

Svar #9
09. maj 2006 af Knyste (Slettet)

ja jeg undskylder mange gange! Sidder lige og stresser lidt for meget tror jeg

Svar #10
09. maj 2006 af Knyste (Slettet)

hmm lige en sidste ting

hvad vil i skrive a til at være

bare 1?

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. maj 2006 af 05jaal (Slettet)

jo. a = 1

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. maj 2006 af 05jaal (Slettet)

a = 1
b = 10100
c = 10^6

de skal bare sættes ind i formlen.

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. maj 2006 af 05jaal (Slettet)

kan du finde ud af den ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. maj 2006 af 05jaal (Slettet)

eller?

Svar #15
10. maj 2006 af Knyste (Slettet)

jep jeg takker mange gange, har virkelig reddet min aften:)

Brugbart svar (0)

Svar #16
10. maj 2006 af 05jaal (Slettet)

d =10100^2 - 4 * 1 * 10^6 = 98.010.000

x1 = -10100-kvad.rod.98.010.000 / 2 * x1 = - 10.000

x2 = -10100+kvad.rod.98.010.000 / 2 * 1
x2 = -100


passer det?

Brugbart svar (0)

Svar #17
10. maj 2006 af 05jaal (Slettet)

så lidt.. nat

Skriv et svar til: hjælp til en andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.