Fysik
Rydbergformlen
10. maj 2006 af
kamillamni (Slettet)
Således lyder Rydbergformlen:
1/λ=R*((1/m^2)-(1/n^2))
Og har så isoleret R, så jeg kan finde ud af hvad Rydbergs kontanten er:
R=(λ*((1/m^2)-(1/n^2)))-1
Mit spørgsmål er så, hvad er n og m?
Tror måske n er ordnen, men er ikke sikker, håber meget nogen kan hjælpe mig hurtigt:)
1/λ=R*((1/m^2)-(1/n^2))
Og har så isoleret R, så jeg kan finde ud af hvad Rydbergs kontanten er:
R=(λ*((1/m^2)-(1/n^2)))-1
Mit spørgsmål er så, hvad er n og m?
Tror måske n er ordnen, men er ikke sikker, håber meget nogen kan hjælpe mig hurtigt:)
Svar #1
10. maj 2006 af baaaay (Slettet)
n er tilstanden elektronen går fra, og m er tilstanden elektronen går til
Svar #3
10. maj 2006 af baaaay (Slettet)
n er numrene på de skaller som elektronen befinder sig i. Der er derfor ingen enhed for det. Dvs. hvis n er 1 og m er 2, hopper en elektron fra 1. skal til 2. skal.
Skriv et svar til: Rydbergformlen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
