Fysik

Folkeskolen - skriflig eksamen - fysik/bio

11. maj 2006 af hej (Slettet)
Hej :)

Er der nogen der har været oppe i Skriftlig eksamen i naturfag (fysik/biologi) som kan fortælle hvad den handler om, så jeg nogenlunde ved hvad jeg skal læse på.

Og måske nogle af spørgsmålene.

Jeg skal til den på tirsdag, d. 16/5.

På forhånd tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2006 af Arvin (Slettet)

Jeg var til prøven i dag, men jeg tror ikke du vil have nogen nytte af at høre hvad prøven i dag gik ud på. Undervisnings ministeriet har med garanti 2 forskellige prøver (en til i dag og en helt anden til på tirsdag) Så dem som skal op til prøven på tirsdag ikke kan snyde ved at få svar fra dem som allerede har været til prøven.

Svar #2
11. maj 2006 af hej (Slettet)

Oprindeligt skulle alle også op samme dag/samme tidspunkt, men systemet (serverne) kunne ikke holde til det, og derfor skulle nogen op på mandag og andre på tirsdag.. og nogen i dag, og nogen måske andre dage?

Så vil gerne høre det alligevel :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2006 af Arvin (Slettet)

Oh, okay. Well, tror nu alligevel I vil få en anden slags prøve, men jeg kan ligeså godt fortælle jer hvad prøven i dag handlede om. Der var ikke så meget et overordnet tema i fysik, det var mere blandede spørgsmål, med kemiske formler, salte, ioner, alpha partikler, solformørkelse, jorden når den drejer, tidsforskelle på jorden, forskellige måle instrumenter til undervands opgaver, osv. Det var hvad jeg kan huske til f/k prøven.

Til bio prøven var der noget om skovsnegle, mutationer, kromosomer, celler, respiration, osv.

Du skal nok ikke regne med at får den samme prøve, though. Anyways, held og lykke til prøven på tirsdag. :)

Svar #4
11. maj 2006 af hej (Slettet)

okay.. tak for det :)

Andre må også gerne skrive hvad de kan huske...

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2006 af Doven stræber (Slettet)

Har alle skoler i Danmark det samme prøveoplæg i naturfag???
Det havde de da ikke sidste år da jeg skulle op i fys/kemi, der var det den enkelte skole som besluttede emnerne.

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2006 af marochanane (Slettet)


Nej, i hele Dk er det det samme, men dem der skal op tirsdsag rådes til: Ikke at læse på det vi har været oppe i i dag.. ! Da i med sikkerhed ikke kommer op i det.

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Man kan aldrig vide. Matematikprøverne i 9. og 10. klasse lignede jo hinanden meget i år med direkte genbrug af opgaveelementer. Den bedste forberedelse til den skriftlige naturfagsprøve er repetition af begreber. En vis paratviden er ikke at foragte. På nettet findes en del interaktive tests, der i hvert fald kan bruges til at konstatere huller i egen viden. Det kan ikke betale sig at fokusere på tilfældige overordnede emner. Til syvende og sidst er det nogle ganske grundlæggende definitioner, begreber og sammenhænge disse prøver tester i, og variationen har været begrænset i de oplæg, jeg har set.

Svar #8
12. maj 2006 af hej (Slettet)

Er der nogen der har et link til sådan nogle tests i Biologi og Fyisk/Kemi?

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2006 af majhes (Slettet)

Man kan gå ind på www.fysik-kemi-tjek.dk og så trykke på opgaveeksempler. Man kan også gå ind på www.biologi-tjek.dk, der kommer så et link til siden.

Svar #10
15. maj 2006 af hej (Slettet)

Hej igen.

Er der nogen der har været oppe til prøven i dag, der kan sige om det er den samme som i torsdags.. og måske har et gæt på om det er den samme igen i morgen..

Hvad var emnerne i dag?

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. maj 2006 af masih (Slettet)

til din store glæde vil jeg sige at det er den samme prøve. sikke en brøler fra undervisningsministeriets side. men fik 10 i begge prøver, så jeg er tilfreds. forbered dig på mutation, celler, landbrug, og gensplejsning.

Svar #12
15. maj 2006 af hej (Slettet)

#11: hvad med i fysik. Ellers mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Det er da en forundelig verden, vi lever i. Papirudgaverne har jo været frit tilgængelige siden torsdag eftermiddag. Det tror da pokker, at snittene er høje, hvis folk har kunnet øve sig i tre dage.
Kan det virkeligt være sandt?

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. maj 2006 af masih (Slettet)

hehe. undervisningsministeriet har vist dummet sig mange gange i løbet af året mht. den nye prøvereform i folkeskolen. jeg føler virkelig, at jeg er blevet brugt som forsøgskanin.

Brugbart svar (0)

Svar #15
16. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Det var jo en ynkelig kommentar, den ministerielle embedsmand kunne levere i aftennyhederne. Der har ganske vist i går og i dag været nogle ganske små variationer i forhold til torsdagsopgaverne, men det er overfladisk sminke af et gammelt lig. Alt tyder på, at udliciteringen af opgaven med forsøget på at udvikle såkaldt udgiftsneutrale internetbaserede prøver er endnu et stort flop. Det havde været billigere at udlevere papiropgaver af bøttepapir og indbundet i lilla oaseged med guldtryk på ryggen til alle skoler og lade disse rette af en beskikket censor på gammeldags facon.
Næste år skal fag som kristendomskundskab, historie, samfundsfag og geografi også have elektroniske prøver. Hvis nationens ære virkelig står og falder med ud- og afviklingen af disse prøver, imødeser jeg et ordentligt brag næste år. Så hjælper det ikke at pakke opgaverne ind i nok så store mængder frisk plastic. Er det mon den ministerielle berøringsangst, der gør sig gældende for fuld udblæsning, når hvert enkelt luset stykke papir er indsvøbt som en bedre lørdagskylling, der kunne være inficeret med fugleinfluenza?
Vandviddet i det hæderkronede ministerium vokser tilsyneladende eksponentielt. Man kunne håbe på, at der i virkeligheden var tale om logistisk væsk, så var der da en øvre grænse for galskaben.
Måske er også dette nypædagogiske tiltag udtænkt af folk, der for længe siden har opgivet at undervise. Det kunne da forklare og måske undskylde en hel del.

Skriv et svar til: Folkeskolen - skriflig eksamen - fysik/bio

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.