Matematik
opgave- find vinkel
12. maj 2006 af
B1865 (Slettet)
Hejsa.. jeg sidder og prøver at løse en opgave som er følgende:
I et koordinatsystem har en linje m ligningen
m: y=-3x+12
Bestem den spidse vinkel mellem m og koordinatsystemmets førsteakse. hvis man ser på lommeregneren kan man se at der dannes en vinkel, men jeg har jo kun en ligning og et punkt (0,0)??
Er der nogen der kan sige mig hvilken metode jeg skal bruge?
på forhånd tak!
I et koordinatsystem har en linje m ligningen
m: y=-3x+12
Bestem den spidse vinkel mellem m og koordinatsystemmets førsteakse. hvis man ser på lommeregneren kan man se at der dannes en vinkel, men jeg har jo kun en ligning og et punkt (0,0)??
Er der nogen der kan sige mig hvilken metode jeg skal bruge?
på forhånd tak!
Svar #1
12. maj 2006 af Anjavh2 (Slettet)
jep, du laver tan-1 (tan i minus første) på din lommeregner på dit hældningstal.
Svar #3
12. maj 2006 af B1865 (Slettet)
okay tak!
Den næste opgave er, at:
Skæringspunktet mellem linjen og y-aksen betegnes med A. En cirkel med centrum på x-aksen har m: -3x+12 som tangent i punktet A.
BEstem en ligning for cirklen?
Okay jeg ved at cirklens ligning er (x-a)^2 + (y-b)^2=radius^2 Centrum(a,b)
Jeg har så:
Punktet A(0,y)
Centrum i cirklen C(0,b)
Og nu er jeg så gået i stå..
Hva skal jeg så gøre derfra?
på forhånd tak! :)
Den næste opgave er, at:
Skæringspunktet mellem linjen og y-aksen betegnes med A. En cirkel med centrum på x-aksen har m: -3x+12 som tangent i punktet A.
BEstem en ligning for cirklen?
Okay jeg ved at cirklens ligning er (x-a)^2 + (y-b)^2=radius^2 Centrum(a,b)
Jeg har så:
Punktet A(0,y)
Centrum i cirklen C(0,b)
Og nu er jeg så gået i stå..
Hva skal jeg så gøre derfra?
på forhånd tak! :)
Svar #4
12. maj 2006 af B1865 (Slettet)
her kan I se opgaven:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/1997/97_8_aad.pdf
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/1997/97_8_aad.pdf
Skriv et svar til: opgave- find vinkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
