Matematik

Bevis (y2-y1/(x2-x1)

13. maj 2006 af kim19 (Slettet)
Hvordan beviser jeg dette (y2-y1/(x2-x1)
fra en lineære funktion ?

Jeg er røv dårlig så håber der er en der vil skære det helt ud i pap, og give en god forklaring på hvad der sker ?

Svar #1
13. maj 2006 af kim19 (Slettet)



y2-y1 = ax2+b - (ax1+b)
= a(x2-x1)

ud fra dette hvordan kommer jeg så til

y2-y1
a= -----
x2-x1

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

y2-y1=a(x2-x1)

Så ganger du bare igennem med x2-x1, så har du den ønskede brøk.

Svar #3
13. maj 2006 af kim19 (Slettet)

hvordan ganger kan ik lige se det.

Svar #4
13. maj 2006 af kim19 (Slettet)

x x1 x2
f(x) y1 = a · x1 + b y2 = a · x2 + b

Vi ser, at a = y2 – y1
----------
x2 – x1

Kan man bevise det sådan ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2006 af kraka (Slettet)

Hvis du dividerer y2-y1=a(x2-x1) med (x2-x1) på begge sider af lighedstegnet får du det ønskede.

Venlige hilsner

Svar #6
13. maj 2006 af kim19 (Slettet)

oka altså ud fra dette y2-y1 = ax2+b -(ax1+b) = a(x2-x1)

Får jeg så:
y2-y1=a(x2-x1)

og så dividerer jeg med (x2-x1) på begge sider af lighedstegnet:
sådan her

y2-y1=a(x2-x1)/(x2-x1)
-----
(x2-x1)


og så får jeg
y2-y1
a= -----
x2-x1

Skriv et svar til: Bevis (y2-y1/(x2-x1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.