Matematik

Parameterfremstilling og tangent

13. maj 2006 af Raphson (Slettet)
Hvis jeg har en parameterfremstillingen, og jeg skal bestemme tangentens ligning til banekurven til tidspunktet t = t_0, hvorledes gør jeg så? Jeg skal vel først finde punktet P ved at indsætte t = t_0 i parameterfremstillingen, og dernæst benytte y - y_0 = a(x-x_0), men jeg kender jo ikke a?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2006 af sigmund (Slettet)

Kalder vi banekurvens parameterfremstilling for r(t), så repræsenterer r'(t0) hældningen til tiden t = t0.

Svar #2
13. maj 2006 af Raphson (Slettet)

Jeg får jo henholdsvis en x og en y koordinat?

Svar #3
13. maj 2006 af Raphson (Slettet)

Opdaterer

Svar #4
13. maj 2006 af Raphson (Slettet)

..

Svar #5
14. maj 2006 af Raphson (Slettet)

Undskyld jeg hele tiden opdaterer tråden, men har kraftigt brug for et svar

Svar #6
14. maj 2006 af Raphson (Slettet)

Med #2 mener jeg, at r'(t_0) vil resultere i, at jeg indsætter t_0 i henholdsvis y'(t) samt x'(t)?

Vil hældningen så være y'(t_0)?

Skriv et svar til: Parameterfremstilling og tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.