Matematik
Skæring
14. maj 2006 af
Noa (Slettet)
hej jeg har lige et problem med en opgave
jeg har to planer a: 3x-2y+z-5=0
b: 5x-y-z+2=0
de to planer skærer hinanden i l
jeg skal bestemme en parameterfremstilling for l hvordan gør jeg????????????????????
jeg har prøvet at lede her i forumet fandt dette:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=201179&h=to%20planer
men syns ik jeg kunne bruge det til noget håber der er nogen, der kan hjælpe
jeg har to planer a: 3x-2y+z-5=0
b: 5x-y-z+2=0
de to planer skærer hinanden i l
jeg skal bestemme en parameterfremstilling for l hvordan gør jeg????????????????????
jeg har prøvet at lede her i forumet fandt dette:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=201179&h=to%20planer
men syns ik jeg kunne bruge det til noget håber der er nogen, der kan hjælpe
Svar #5
14. maj 2006 af lany (Slettet)
Indfør parameteren x=t. Dvs. indsæt t på x's plads. Derved får du to ligninger hvor du kan udtrykke y og z ved parameteren t. Førstekoordinaten i din parameterfremstilling bliver da t. Prøv at sammenholde ovenstående meget generelle råd med det, der står i det link, du selv angiver.
Skriv et svar til: Skæring
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
