Matematik

tegning af trekant

14. maj 2006 af sandi (Slettet)
Hej.. hvis vi får at vide at der i en trekant ABC gælder |BC| / |AB| = 4 (dvs siden BC delt med siden AB er lig med 2)
og |AC| / |AB| = 10/4 (dvs siden AC delt med AB er lig med 5 delt med 2)

hvordan ser trekanten så ud? Nogen der vil hjælpe mig med at tegne den, for jeg forostår ikke hvad det betyder?

Svar #1
14. maj 2006 af sandi (Slettet)

ups.. der var lige en fejl i det jeg skrev deroppe..

jeg mente:


Hej.. hvis vi får at vide at der i en trekant ABC gælder |BC| / |AB| = 4 (dvs siden BC delt med siden AB ER LIG MED 4!!)
og |AC| / |AB| = 10/4 (dvs siden AC delt med AB er lig med 5 delt med 2)

hvordan ser trekanten så ud? Nogen der vil hjælpe mig med at tegne den, for jeg forostår ikke hvad det betyder?





Svar #2
14. maj 2006 af sandi (Slettet)

OK JEG HAVDE MINE TANKER ET HELT ANDET STED MENS JEG SKREV..i må virkelig undskylde at jeg kludrer så meget i det, men:
---
Hej.. hvis vi får at vide at der i en trekant ABC gælder |BC| / |AB| = 4 (dvs siden BC delt med siden AB er lig med 4)
og |AC| / |AB| = 10/4 (dvs siden AC delt med AB er lig med 10 delt med 4)

hvordan ser trekanten så ud? Nogen der vil hjælpe mig med at tegne den, for jeg forstår ikke hvad det betyder?
----

SE BORT FRA DE TO ØVERSTE INDLÆG PLZ...OG JEG UNDSKYLDER ENDNU EN GANG :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Hvis vi kalder siden AB for x så er BC altså 4x og siden AC er så 2,5x (fordi 10/4 er 2,5). Men det kan ikke lade sig gøre. I en trekant kan een side ikke være længere end de 2 øvrige tilsammen. Og 2,5x + x er jo kun 3,5x. Så trekanten er umulig.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Ja, det ligner jo en hjemmelavet opgave, der ikke er faldet helt heldigt ud. Den er faktisk umulig at tegne på fladt papir, men vi er vel ikke ovre i noget ikke-euklidisk geometri?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

#4

Næppe....

Svar #6
14. maj 2006 af sandi (Slettet)

Nårh mange tak :) ja det er en hjemmelavet opgave..

Hvis jeg lige retter lidt på den, således at:

siden AB = x
siden BC = 2x (istedet for 4x)
siden AC = 2,5x
så passer det jo.. :)

også vil jeg have endnu en problemstilling frem.. nu hvor jeg kender forholdet mellem siderne, antager vi lige, at jeg får opgivet en højde fra B på 10 cm.

hvordan finder jeg ud fra disse oplysninger ud af hvad x svarer til, og derved hvad længden af de to andre sider er?

Skriv et svar til: tegning af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.