Matematik

annuitetslån

14. maj 2006 af axell (Slettet)
Hvordan kommer jeg fra

G = y x ((1+r)^n - 1) / (r) x (1/(1+r)^n)

til

G = y x (1-(1+r)-^n) / r

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2006 af mathon

G=y*(1+r)^n - 1) / (r)*(1/(1+r)^n),

G=y/r*[(1+r)^n-1)*(1/(1+r)^n)],
hver bruger du reglen (a-b)*c=a*c-b*c
og får

G=y/r*[(1+r)^n*1/(1+r)^n-1*1/(1+r)^n], der giver
G=y/r*[1-(1+r)^-n],
da
1/a^n=a^-n,
eller
hvis du absolut vil have r til at stå "sidst"

G=y*[1-(1+r)^-n]/r



Svar #2
20. maj 2006 af axell (Slettet)

Mange tak tak. Det var super.

Skriv et svar til: annuitetslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.