Matematik

plangeometri

15. maj 2006 af Mig1987 (Slettet)
Hej, jeg har problemer med følgende opgave.

I planen er givet to vektorer a og b , hvor
længden af a er 5 og længden af b er 3, mens vinklen mellem de to vektorer er 60 grader. Og jeg skal beregne skalarproduktet mellem a og b.

Er der nogle, der kan hjælpe mig med denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Se på definitionen af vinkel mellem to vektorer i planen, thi heri indgår nemlig alle de nødvendige størrelser.

Svar #2
15. maj 2006 af Mig1987 (Slettet)

Ja, vi har kigget på formlen mellem to vinkler, men vi kan ikke helt finde ud af det..

altså: 60 = a . b / 15

Er det noget i den retning? Help please.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2006 af mathon

vektor_a*vektor_b=længden af vektor_a*længden af vektor_b*cos(vinklen mellem vektor_a og vektor_b)........

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2006 af hopper (Slettet)

kan man ikke sige:

cos(60) = a.b / 15 <=>

1/2 = a.b / 15 <=>

a.b = 15/2

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2006 af mathon

det er samme udtryk, vi begge har brugt, hvor du har isoleret med hensyn til cos(V).

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2006 af shack (Slettet)

Der er en som har oploadet den opgave...

Skriv et svar til: plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.