Matematik
Hjælp til en opg
16. maj 2006 af
Hollywoodstar (Slettet)
antal imer: 2 4 6 8 10 12
Konc (mg/l): 8,2 5,8 4,3 3,0 2,2 1,5
har fundet forskriften til den:
f(x) = 11,53068726*0,845335120
jeg skal finde:
Hvor mange procent aftager konc pr. time??
hvordan kan finde det??
plz help
antal imer: 2 4 6 8 10 12
Konc (mg/l): 8,2 5,8 4,3 3,0 2,2 1,5
har fundet forskriften til den:
f(x) = 11,53068726*0,845335120
jeg skal finde:
Hvor mange procent aftager konc pr. time??
hvordan kan finde det??
plz help
Svar #1
16. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)
Du mener at
f(x) = 11,53068726*0,845335120^x hvor x er antal timer efter blanding (af "stofferne"). Men at fremskrivningsfaktoren er 0,8453... betyder at efter hver time er der 84,53% tilbage af det der var før. Dvs konc. falder 15,47% pr time (100%-84,53%)
f(x) = 11,53068726*0,845335120^x hvor x er antal timer efter blanding (af "stofferne"). Men at fremskrivningsfaktoren er 0,8453... betyder at efter hver time er der 84,53% tilbage af det der var før. Dvs konc. falder 15,47% pr time (100%-84,53%)
Skriv et svar til: Hjælp til en opg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
