Matematik
Integrale af lnx
16. maj 2006 af
DadoDK (Slettet)
Hej..sidder med denne opgave og kan ikke komme frem til noget fornuftigt.
Gør rede for at f er en stamfunktion til g.
f(x)=xlnx-2x og g(x)=lnx-1
For at vise at f er en stamfunktion til g kan jeg enten integrere g eller diff. f, men jeg kan ikke komme frem til noget som helst, ligemeget omg jeg integrere eller diff.
Er der en der kan give en god beskrivelse af opgaven...
Hej..sidder med denne opgave og kan ikke komme frem til noget fornuftigt.
Gør rede for at f er en stamfunktion til g.
f(x)=xlnx-2x og g(x)=lnx-1
For at vise at f er en stamfunktion til g kan jeg enten integrere g eller diff. f, men jeg kan ikke komme frem til noget som helst, ligemeget omg jeg integrere eller diff.
Er der en der kan give en god beskrivelse af opgaven...
Svar #1
16. maj 2006 af Mitton (Slettet)
x*ln(x) skal diff. som et produkt. Altså x'*ln(x)+x*ln(x)'.
-2x giver næsten sig selv.
-2x giver næsten sig selv.
Skriv et svar til: Integrale af lnx
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
