Matematik

Trekantsopgave!

16. maj 2006 af km55 (Slettet)
Hej!
er der nogen som kan hjælpe mig med opgave 7a fra 2004-8-3 SF

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/2004-8-3-SF-MED.pdf?menuid=150560

Har fået af vide at pythagoras og sinusrelationerne skal anvendes, men kan ikke komme igang.

Håber at der er nogen som er villige til at hjælpe mig.

mvh.

Km55

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2006 af MacMadsen (Slettet)

Eftersom |AV| er hypotenusen kan du regne længde ud, da du får opgivet |AA1|= 800m og |A1V|=700m

Derefter kan du tage hul på at beregne vinklen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2006 af MacMadsen (Slettet)

Vinklen A1AV beregnes vha af cosinus

cos A = |AA1|/|AV|

Svar #3
16. maj 2006 af km55 (Slettet)

Hmm.. havde ikke set at man fik oplyst hvad x var.. Men tak.. så kan jeg sagtens løse den herfra...:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2006 af MacMadsen (Slettet)

længden fra A over V til B udtrykt ved x:
800^2+x^2+(2000-x)^2+500^2=|AVB|

Svar #5
16. maj 2006 af km55 (Slettet)

I det sidste tilfælde skal kvadratroden vel tages også, så man stadig har pythagoras...

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2006 af MacMadsen (Slettet)

jep... min fejl... der skulle stå
800^2+x^2+(2000-x)^2+500^2=|AVB|^2

Svar #7
16. maj 2006 af km55 (Slettet)

ok.. tak.. Så fes den opgave også ind..:)

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2006 af MacMadsen (Slettet)

Det var godt..
Held og lykke med eksamen. Går ud fra det er den du forbereder dig til.

Svar #9
16. maj 2006 af km55 (Slettet)

Tak.. Ja.. skal op 3-årig hn SF torsdag..:)

Skriv et svar til: Trekantsopgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.